Фасади Neolith

Описание и общи характеристики

Основана през 2009 г., Neolith®, водещата на пазара марка за Синтерован Камък е синоним за революционен продукт, който се превърна в предпочитан материал за архитекти, дизайнери, специалисти и производители.

Този новаторски материал може да бъде използван за най-взискателните интериорни и екстериорни строителни проекти. Комбинирайки детайлна декорация с висока разделителна способност и изключителни качества, Neolith® предлага тройна преосигуровка за здравина, красота и дълголетие.

Какво е Синтерован Камък?

Синтерованият Камък е 100% естествен материал на базата на гранитни минерали, стъклени минерали и натурални оксиди:

1. Гранитни материали: Кварц и фелдшпат, придаващи твърдост и здравина на повърхността.

2. Стъклени минерали и силициев диоксид, осигуряващи химическа стабилност.

3. Естествени оксиди, които осигуряват хроматични свойства.

Как се произвежда Синтерован Камък?

Neolith® се произвежда с помощта на най-новата технология за синтероване, чрез възпроизвеждането за броени часове на процес, чрез който естественият камък се образува за хиляди години.

Суровините, които образуват плочата, първо се подлагат на изключително високо налягане, преминавайки през пресова машина, където се прилага натоварване от 400 бара. Във втората фаза на процеса плочата преминава през пещ, където температури достигат повече от 1200°C (2200°F).

Този процес на свръхуплътняване създава повърхности на цялото тяло с уникални технически характеристики.

Декорация: Neolith® винаги е бил в челните редици на устойчивите подходи във всички свои производствени процеси. 100% натуралния състав изисква също толкова екологичен метод на производство.

Въз основа на нашия пионерски Neolith® дигитален дизайн (NDD), ние се стремим да включим органична практика в начина, по който принтираме лицето на нашите плочи.

Hydro-NDD 2.0 извежда нашата технология на следващото ниво. Използвайки мастило на водна основа, за разлика от стандартната в индустрията разтворителна основа, ние успяхме да предложим устойчива повърхност, която никога не прави компромис с качеството, очаквано от Neolith® Синтерован Камък. Всички наши плочи поддържат една и съща дефиниция и детайлност на шарката и дизайна.

Характеристики: Изпитан, тестван и надежен, Neolith® е комбинацията на от реализъм, висока експлоатационни качества и гъвкави формати, което го прави подходящ материал за архитекти, дизайнери, специалисти и производители.

Приложения: Neolith® е оптималният повърхностен материал както за вътрешни, така и за външни приложения. От фасада на небостъргач до кухненски плот, физическите и механичните характеристики на Neolith® осигуряват максимални експлоатационни качества, несравнима красота и дългосрочна стойност.

Защо Neolith® не е керамика?

Разликата между Neolith® и традиционната керамика може лесно да бъде установена чрез сравняване на характеристиките на всяка една повърхност.

Въпреки че традиционната керамика споделя някои сходни свойства, нито една не притежава експлоатационните качества на Neolith®, който съчетава устойчивост на петна, надраскване, химикали и топлина в един единствен материал.

Освен това, суровите минерали, използвани в производството на Neolith®, са много по-фини и по-чисти, гарантирайки по-равномерна структура от традиционната керамика.

Машините, използвани за обработка на тези суровини, са уникални, проектирани специално за производството на Neolith®. Снабдена с най-съвременно оборудване, използващо най-новите технологии, производствената линия осигурява Синтерован Камък с най-високо качество.

Суровините се пресоват при значително по-високо налягане, отколкото се използва в производството на керамика, за да се получи по-плътен и здрав краен продукт.

След това пресованите материали се изпичат в продължение на почти два часа, значително по-дълго от традиционната керамика, която има много по-кратки цикли на изпичане. Тези по-дълги цикли на изпичане създават продукт със силно устойчива, неабсорбираща повърхност.

В резултат на тези подобрения в суровините и производствените технологии се получава Neolith®, материал с подобрена повърхност с превъзходни технически характеристики

Технически характеристики:

ВОДОУСТОЙЧИВ: Водоустойчив и устойчив на течности, с почти нулево ниво на абсорбция.

УСТОЙЧИВ НА НАДРАСКАНЕ: Твърдата му повърхност го прави устойчив на надраскване и абразия.

УСТОЙЧИВ НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ: Не гори при контакт с огън, нито отделя дим или токсични вещества, когато е подложен на високи температури.

ЛЕСЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕ: Устойчив на всякакъв вид химически почистващи препарати като белина или амоняк.

БЕЗОПАСЕН ПРИ КОНТАКТ С ХРАНА: Не отделя никакви вредни вещества и е напълно подходящ за контакт с храна. NSF сертифициран.

УСТОЙЧИВ НА UV ЛЪЧИ: Тъй като е 100% натурален, цветовете му не избледняват при излагане на слънчева светлина или други екстремни метеорологични условия.

100% НАТУРАЛЕН: Не отделя никакви вещества, които са вредни за околната среда.

РЕЦИКЛИРУЕМ: До 48% рециклирано съдържание във всяка плоча. 100% рециклируеми. Сега са налични два модела с новата технология 90R от Neolith®.

УСТОЙЧИВ НА ОГЪВАНЕ: Има висока степен на срязване, което го прави устойчив на тежки товари и високо налягане.

НИСКО ТЕГЛО: По-лек от много фасадни и интериорни облицовки, Neolith® може да бъде произведен в различна дебелина, включително ултра тънка тънки плочи на 3 мм. При 6 мм. се използва за небостъргачи, а при 20 мм. е атрактивен кухненски остров.

УЛТРА-ХИГИЕНИЧЕН: Специалният състав на Neolith® го прави непроницаем за повечето химически продукти и може да се дезинфекцира с широка гама от мощни почистващи продукти.

Технически характеристики

Стандартен размер на фасадните плочи: 1500 х 3200 мм.

Допълнителни размери: 1200 x 3600 мм., 1600 х 3200 мм. и 1200 х 2600 мм.

Унифицирани плочи доставяни по поръчка: 1200 x 1200, 1200 x 600, 600 x 600, 600x 300,

1500 х 1500, 1500 x 750 и 750 х 750 мм.

Стандартна дебелина на фасадните плочи: 6+ мм. – със задължително залепена мрежа от фибростъкло на гърба

Други дебелини: 3 мм. (за интериори), 12 мм. и 20 мм.

Тегло за стандартната дебелина плочи от 6+ мм. за вентилируеми фасади: 15,28 кг/м2

Видове повърхности: SATIN, SILK, DÉCOR POLISHED, SLATE FINISH, RIVERWASHED, ULTRASOFT, NANOTECH POLISHED, LA BOHÈME, STEEL TOUCH, NATURAL HONED, ANTISLIP (повече информация и описание на всички видове повърхности можете да намерите в брошурата в раздела за изтегляне).

Каталог Neolith

 

CLASSTONE 

COLORFEEL

FUSION 

IRON

STEEL

TIMBER

Галерия