Reynobond - Reynolux

Интериор

Описание

Най-често използваната дебелина на Reynobond плоскостите за интериори е 3 мм. с тегло на панелите 4,5 кг/м2.

Arconic Architectural Products е дъщерно дружество на Arconic. Арконикс има над 42 000 служители в 25 страни, които произвеждат и разпространяват продукти, вариращи от композитни материали за пазара на търговски сгради до множество многопластови продукти за космически, автомобилни и други индустриални пазари.

AAP управлява две производствени съоръжения, разположени в Eastman, Georgia, USA и Merxheim, Франция. И двете съоръжения са предоставили качествени продукти и отлично обслужване на клиентите на строителната индустрия в продължение на повече от 30 години. През 1989 г. съоръжението Eastman откри Рейнбонд® марка за производство на алуминиеви композитни материали и също така произвежда метални стенни панели Reynolux®, плоски листове и намотки. Нашето съоръжение в Мерксхайм е изградило отлична репутация с производството на сплав/закалка на алуминиеви пластове Reynolux и започна дейност със своя собствена производствена линия Reynobond през 2000 г. През 2007 г. заводът в Меркхайм също започна да работи с нова сплав на алуминиевите пластове, която може да боядисва множество системи с широчина до два метра.

Композитните панели Reynobond® се състоят от екструдирано ядро ​​от термопластично съединение, което е свързано чрез сливане между два листа от алуминиева сплав, полиран алуминий, цинк, неръждаема стомана или меден материал. Резултатът е високо устойчив на корозия, твърд и все още гъвкав материал, който тежи 3.4 пъти по-малко от стоманата и 1.6 пъти по-малко от чистия алуминий. Композитният материал на Reynobond е изключително плосък, дръзко формован, изненадващо лек и отличително цветен. Лесно се интегрира с окачената фасада, създавайки безшевен външен вид на фасадите. И неговата изключителна възможност за обработка го прави идеален за криви и уникални акценти в дизайна.

Reynolux® плосък лист е идеален за срязани, крайни заграждения и други приложения в комбинация с Reynobond®. Той може да бъде комбиниран с панели с профили на Reynolux, за да се създадат привлекателни и все пак достъпни дизайни. Сплавта Reynolux е налична за широкомащабни приложения, които изискват икономично и трайно решение с точно съвпадение на цветовете. От двуслойни и трислойни (XL) системи до метални и слитъчни покрития, ние можем да произведем плоскости Reynolux в какъвто и да е цвят. Разнообразие от други покрития също са на разположение, за да отговарят на вашите специални изисквания. Всички покрития с Reynolux се нанасят в процес на непрекъснат процес на покритие, за да се осигури равномерен цвят. Тези покрития осигуряват отлична гъвкавост и адхезия на фолиото за формоване и предлагат превъзодна устойчивост от влага, удар, солеви спрей, замърсяване, абразия и графити. В общия случай фасадния материал Reynolux Flat Sheet&Coil представлява плътни листа от алуминий с дебелина 1,97 мм., с клас на пожароустойчивост А2. Другото подразделение на Reynolux са профилираните панели „Profiled Metal Wall & Roof Panels“.

Fire Resisting composite panels

Reynobond

Reynobond® Architecture алуминиеви композитни панели с A2 сърцевина:

Reynobond® Architecture с A2 ядро е композитен панел, състоящ се от два листа с алуминий, които ламинират от двете страни незапалима сърцевина. Композитния панел отговаря на строгите изисквания за пожарна реакция на европейската пожарна сертификация EN 13501-1, клас A2, като същевременно предлага неограничена творческа свобода по отношение на трансформации, приложения, дизайн и цветове. Reynobond® Architecture с A2 сърцевина е перфектното решение за фасадна и покривна облицовка, защото показва подобрено изпълнение срещу пожар:

 • Ограничава разпространението на огъня върху фасади и покриви
 • Предотвратява разпространението на токсични газове
 • Предпазва от капки, падащи от фасади и покриви

Reynodual

Reinodual двоен лист алуминиев панел – негорим, клас А2:

Reynodual® – Първият двуслоен алуминиев панел чрез сплав.

Reynodual® е продукт от нов тип – предварително боядисан двуслоен алуминиев панел. Това е двуслоен алуминиев панел от сплав, за фасади с високи технически, визуални и екологични изисквания. Предлага възможност за създаване на сложни форми за атрактивен и креативен външен вид.

Съставен от два алуминиеви листа, свързани заедно с обща дебелина от 3 мм, двуслойният алуминиев панел Reynodual® гарантира доброто съпротивление на вятъра и отговаря на строгите изисквания за защита от огън EN-13501-1, клас A2.

Това го прави идеален за фасадни проекти като:

 • Високи сгради
 • Промишлени сгради
 • Обществени сгради
 • Тунели, станции, метростанции
 • Летища
 • Хотели, болници, търговски центрове
 • Стадиони, зали за събития

По-високи сгради – благодарение на класа на противопожарназащита А2.

 • Алуминиевият предварително боядисан двулистен панел Reynodual® отговаря на строги изисквания за пожароустойчивост (EN 13501-1, клас A2-s1-d0). В случай на пожар той не е горим и не показва активно участие. Не изпуска токсичен газ, нито в случай на пожар, нито по време на жизнения си цикъл. Той не влияе зле на околната среда.
 • Благодарение на дебелината на панела от 3 мм, алуминиевият предварително боядисан двулисен панел Reynodual®, гарантира по-голяма устойчивост на вятър и затова е идеален за високи сгради.

 

Галерия