Широкоформатни плочи Neolith

Neolith е синтерован камък, 100% естествен материал на базата на гранит, стъклени минерали и натурални оксиди.

Гранитните минерали кварц и фелдшпат придават твърдост и здравина на повърхността. Стъклените минерали и силициев диоксид осигуряват химическа стабилност. Чрез добавяне на различни естествени оксиди, които имат хроматични свойства, се постига цветовия дизайн.

Как се синтерова камък?

Суровините, които образуват плочата, първо се подлагат на свръхналягане, преминавайки през преса с натоварване от 400 бара. Втората фаза на процеса е плочата да премине през пещ с температура над 1200°C (2200°F).

Този процес на свръх-уплътняване създава тяло с уникални технически характеристики. Neolith® се произвежда с помощта на най-новата технология за синтероване, с която за броени часове се постига процес, чрез който естественият камък се образува за хиляди години.

Neolith® дигитален дизайн Hydro-NDD 2.0 е органична нестандартна технология за принтиране на  плочи, която успява да постигне устойчива повърхност, разделителна способност и детайлност на шарка и дизайна.

Neolith® е оптималният облицовъчен панел както за вътрешни, така и за външни приложения. За интериорна облицовка или фасада на небостъргач, физичните и механичните характеристики на Neolith® осигуряват максимални експлоатационни качества, несравнима красота и дълъг живот.

По какво  Neolith®  се различава от гранитогрес?

Разликата между Neolith® и гранитогреса се вижда от пръв поглед.

Въпреки че традиционната керамика споделя някои сходни свойства, нито една не притежава експлоатационните качества на Neolith®, който съчетава устойчивост на петна, надраскване, химикали и топлина.

Суровините, използвани в производството на Neolith®, са много по-фини и по-чисти, гарантирайки по-равномерна структура от традиционната керамика.

Neolith®, е материал с подобрена повърхност с превъзходни

технически характеристики:

ВОДОУСТОЙЧИВ: Устойчив на течности, с почти нулево ниво на абсорбция.

УСТОЙЧИВ НА НАДРАСКАНЕ: Твърдата му повърхност го прави устойчив на надраскване и абразия.

УСТОЙЧИВ НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ: Не гори при контакт с огън, не отделя дим или токсични вещества, когато е подложен на високи температури.

ЛЕСЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕ: Устойчив на всякакъв вид химически почистващи препарати като белина или амоняк.

БЕЗОПАСЕН ПРИ КОНТАКТ С ХРАНА: Не отделя никакви вредни вещества и е напълно подходящ за контакт с храна. NSF сертифициран.

УСТОЙЧИВ НА UV ЛЪЧИ: Тъй като е 100% натурален, цветовете му не избледняват при излагане на слънчева светлина или други екстремни метеорологични условия.

100% НАТУРАЛЕН: Не отделя никакви вещества, които са вредни за околната среда.

РЕЦИКЛИРУЕМ: До 48% рециклирано съдържание във всяка плоча. 100% рециклируеми. Сега са налични два модела с новата технология 90R от Neolith®.

УСТОЙЧИВ НА ОГЪВАНЕ: Има висока степен на срязване, което го прави устойчив на тежки товари и високо налягане.

НИСКО ТЕГЛО: По-лек от много фасадни и интериорни облицовки, Neolith® може да бъде произведен в различна дебелина, включително ултра тънка тънки плочи на 3 мм. При 6 мм. се използва за небостъргачи, а при 20 мм. е атрактивен плот за кухненски остров.

УЛТРА-ХИГИЕНИЧЕН: Специалният състав на Neolith® го прави непроницаем за повечето химически продукти и може да се дезинфекцира с широка гама от мощни почистващи продукти.

Технически характеристики

Стандартен размер на фасадните плочи: 1500 х 3200 мм.

Допълнителни размери: 1200 x 3600 мм., 1600 х 3200 мм. и 1200 х 2600 мм.

Унифицирани плочи доставяни по поръчка: 1200 x 1200, 1200 x 600, 600 x 600, 600x 300,

1500 х 1500, 1500 x 750 и 750 х 750 мм.

Стандартна дебелина на фасадните плочи: 6+ мм. – със задължително залепена мрежа от фибростъкло на гърба

Други дебелини: 3 мм. (за интериори), 12 мм. и 20 мм.

Тегло за стандартната дебелина плочи от 6+ мм. за вентилируеми фасади: 15,28 кг/м2

Видове повърхности: SATIN, SILK, DÉCOR POLISHED, SLATE FINISH, RIVERWASHED, ULTRASOFT, NANOTECH POLISHED, LA BOHÈME, STEEL TOUCH, NATURAL HONED, ANTISLIP (повече информация и описание на всички видове повърхности можете да намерите в брошурата в раздела за изтегляне).

Каталог Neolith

 

CLASSTONE 

COLORFEEL

FUSION 

IRON

STEEL

TIMBER

Галерия