Prodema

Интериор

Описание

Испанската фирма Prodema e водеща в производството на панели за интериори с покритие от естествен дървен фурнир.

Интериорните плоскости на Prodema са разпределени в следните серии:

  • AUDITORIUM – акустични шумопоглъщащи плоскости за облицовки и тавани – с и без отвори. Плоскостите се изработват със сърцевина от MDF и покритие от естествени фурнири обработени по специална формула.

AUDITORIUM съчетава красотата на естественото дърво със специално проектирано шумопоглъщане, благодарение на перфорациите, с които разполага.

Препоръчва се за помещения със специални акустични изисквания като театри, аудиториуми, офиси, библиотеки и др.

Настоящата серия дава възможност за изработка на решетки за радиаторни и вентилационни отвори. Стандартният размер на плоскостите без отвори е 2440х1220 мм.

Размерите на плоскостите с отвори са: 2440х1220 мм, 1200х1200 мм., 1220х600 мм. и 600х600 мм.

Дебелини на плоскостите – 12 или 18 мм. Серията е подходяща за конферентни зали, кинотеатри и др.

  • NEPTUNO – плоскости за облицовки и тавани във влажни помещения. NEPTUNO носи естетиката на дърво близо до вода, като осигурява топлина на често студени пространства. Високата влажност на средата не е проблем за този тип плоскости тъй като те са проектирани специално за такива среди като басейни, спа помещения, сауни и тн.

NEPTUNO е много издръжлив на удари, UV лъчи и огън.

Плоскостите се изработват със сърцевина от HPL (high pressure laminate) и покритие от естествени фурнири обработени по специална формула.

Размерите на плоскостите с отвори са: 2440х1220 мм.

Дебелини на плоскостите – 3, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 и 22 мм.

  • PROLIGNA – Облицовки и тавани за сухи помещения. Най-широк избор от видове и покрития за сухи помещения, като къщи, бизнес сгради, търговски центрове, университети и др. Плоскостите се изработват със сърцевина от хидрофобен шперплат и покритие от естествени фурнири обработени по специална формула.

Размерите на плоскостите с отвори са: 2440х1220 мм.

Дебелини на плоскостите – 8, 11, 14, 17, 20 и 23 мм.

  • LAMINIUM – декоративен ламинат от естествено дърво с разнообразно приложение, проектиран за покритие на повдигнати подове, врати, обличане на повърхности и др. Размер на листата 2440х1220х1 мм
  • SUPRA – е широка гама от интериорни подови настилки на Prodema, специално проектирани за  помещения с високо натоварване, които същевременно запазват естетиката и топлината на дървото. Със своята здравина, панелите SUPRA предлагат най-високите механични свойства като устойчивост на износване, удари, пожар и UV-лъчи. Това са подовите настилки, при които се усеща комфортът и приветливият звук на дърво с всяка стъпка.

Повърхността е подложена на сложен полимеризационен процес даващ изключителна характеристика – висока устойчивост на изтриваемост (износване), не се нуждае от поддръжка.

Размери:

– дължини: 2450 мм. или 1220 мм.

– ширини: 188, 290, 390, и 590 мм.

Стандартния размер на паркетините е 188х2450х11 мм., а другите се произвеждат по поръчка, след запитване.

В много от шопинг центровете по света магазините на Bershka, Womens Secret, Mango и др са настилат с този паркет.

В приложения каталог за сваляне „Prodin_2010_en“ могат обстойно да се разгледат техническите характеристики, размерите, цветовете фурнири и начините на монтаж.